/Harghita: Sefii de sectie de la Spitalul Judetean solicita demiterea directorului medical, acuzat de comportament ofensator

Harghita: Sefii de sectie de la Spitalul Judetean solicita demiterea directorului medical, acuzat de comportament ofensator

Şefii de secţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc solicită demiterea din funcţie a directorului medical, dr. Csiki Csongor, pe care îl acuză de comportament jignitor şi ofensator.
Managerul spitalului, dr. Demeter Ferenc, a declarat miercuri pentru AGERPRES că nemulţumirile au fost generate de intenţia conducerii de a organiza un ‘examen intern’, pentru posturile de şefi de secţie, în condiţiile în care contractele celor care ocupau aceste funcţii expirau.
Managerul spitalului, dr. Demeter, a refuzat să facă vreun comentariu despre ceea ce s-a întâmplat în şedinţa susţinută pe această temă în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar a recunoscut că i-a fost înaintată o solicitare, semnată de 17 şefi de secţie, în care aceştia cer eliberarea din funcţie a dr. Csiki.


‘Din cauza comportamentului ofensator şi jignitor faţă de întregul corp medical prezent la şedinţă, cerem eliberarea din funcţie a dr. Csiki Csongor’, se arată în cererea şefilor de secţie.
Unul dintre cei care au semnat solicitarea de demitere este dr. Dorin Sângeorzan, care conduce secţia de urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Nici Sângeorzan nu a spus ce s-a întâmplat la şedinţa respectivă, dar a subliniat că ‘ar fi fost foarte elegant şi deosebit de important ca dr. Csiki să-şi ceară scuze pentru comportamentul său, mai ales că avut ocazia şi la o şedinţă organizată ulterior, dar nu a făcut-o’.
El a precizat că dr. Csiki este un medic specialist foarte bun, cu care a avut relaţii profesionale bune, dar există probleme legate de relaţia pe care o are cu el în calitate de director medical.
În replică, dr. Csiki Csongor consideră că ‘nu este de bun augur’ să-şi exprime părerea despre propriul comportament.
‘Nu este de bun augur să-mi exprim părerea despre propriul comportament. Eu m-am purtat, sau am vrut să mă port, în maniera potrivită situaţiei şi nu pot acum să afirm dacă ceea ce spun alţii despre mine este adevărat sau nu’, a declarat dr. Csiki Csongor, pentru AGERPRES.
Solicitarea şefilor de secţie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi analizată, săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului de Administraţie. Acest organism este format din doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, un reprezentant al preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, şi doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică.
Dr. Csiki Csongor este membru al Consiliului Judeţean Harghita, din partea UDMR.