/Harghita: O persoana ranita si masini distruse intr-un incendiu care a cuprins o vopsitorie

Harghita: O persoana ranita si masini distruse intr-un incendiu care a cuprins o vopsitorie

O persoană a fost rănită uşor, trei maşini au fost distruse total şi una parţial într-un incendiu care a cuprins, miercuri, o vopsitorie din municipiul Topliţa.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat pentru AGERPRES că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la o maşină aflată în uscătorul vopsitoriei şi s-a propagat cu repeziciune.


La sosirea maşinilor de intervenţie, focul cuprinsese hala vopsitoriei, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, şi exista pericolul să se extindă la două case de locuit din apropiere.
Pompierii au acţionat pentru localizarea incendiului şi au reuşit să salveze cele două imobile, precum şi cinci autoturisme aflate în curtea vopsitoriei.
Flăcările au distrus trei autoturisme total şi unul parţial, au mistuit hala vospitoriei, acoperişul, documentele firmei şi ale maşinilor arse.
Un bărbat aflat în incinta atelierului a fost rănit uşor la mâna dreaptă şi a fost transportat de un echipaj SMURD la Spitalul municipal din Topliţa.
Pagubele sunt în curs de evaluare, însă proprietarul vospitoriei va fi despăgubit întrucât avea asigurare.