/Harghita: Curs de prim-ajutor pentru copii la inceputul Saptamanii Voluntariatului

Harghita: Curs de prim-ajutor pentru copii la inceputul Saptamanii Voluntariatului

Zeci de copii de la o şcoală din Miercurea Ciuc au participat, luni, în centrul municipiului, la un mini-curs de prim-ajutor, acţiunea fiind organizată de Crucea Roşie, în debutul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.
Elevii din clasele întâi şi a II-a de la Şcoala generală “Nagy Imre” s-au adunat pe platoul din centrul oraşului şi au privit fascinaţi rănile unei păpuşi, pe care un voluntar de la Crucea Roşie şi angajat al SMURD trebuia să le trateze. El le-a cerut ajutorul celor mici pentru a vindeca păpuşa, iar primii care au bandajat rănile au fost doi băieţei ai căror părinţi sunt medici şi o fetiţă a cărei mamă este asistentă.


Directorul Crucii Roşii Harghita, Zsigmond Eva, i-a invitat apoi pe elevi să se bandajeze unii pe ceilalţi, acolo unde spun ei că ar avea nişte leziuni imaginare. Copiii au fost încântaţi de această acţiune şi unii dintre ei şi-au bandajat ambele mâini sau mai multe degete. La final, ei şi-au scris numele pe nişte cartoane roşii pe care le-au lipit pe un panou şi au realizat o imensă cruce – simbolul Crucii Roşii.
Zsigmond Eva a declarat, pentru AGERPRES, că “acţiunea a avut rolul de a-i atrage pe copii către această organizaţie şi de a-i familiariza cu acţiunile ei, pentru ca, mai târziu, să devină voluntari de Cruce Roşie”.
În cadrul Săptămânii Voluntariatului vor mai avea loc cursuri de prim-ajutor, dar acestea se vor desfăşura în şcoli şi grădiniţe, sub genericul “Păpuşa mea este bolnavă”.
De asemenea, vor fi premiaţi cei mai buni voluntari şi jurnaliştii care au relatat despre acţiunile Crucii Roşii.
Pe parcursul întregii săptămâni sunt programate, în tot judeţul, acţiuni de măsurare a tensiunii arteriale, demonstraţii de intervenţie şi acordare a primului ajutor sau concursuri pe diferite teme.
Anul 2011 este Anul Internaţional al Voluntariatului iar între 9 şi 15 mai se marchează Săptămâna Naţională a Voluntariatului, la care participă peste 200 de organizaţii din România.