/Haiti: Epidemia de holera ar putea reizbucni din cauza recentelor inundatii

Haiti: Epidemia de holera ar putea reizbucni din cauza recentelor inundatii

Organizaţia umanitară ‘Medicii Lumii’ şi-a manifestat miercuri îngrijorarea cu privire la posibilitatea reizbucnirii epidemiei de holeră în zonele rurale ale statului Haiti, din cauza recentelor inundaţii care au cuprins întreaga ţară, a informat presa locală, citată de EFE.

Dacă situaţia din capitala Port-au-Prince pare ţinută sub control, temerea este foarte mare pentru zonele rurale afectate de inundaţii, susţin reprezentanţii organizaţiei.

‘Fără mobilizarea imediată a unor resurse adecvate (personal şi echipamente medicale, medicamente şi bani) şi fără o coordonare efectivă asigurată de agenţii responsabili cu menţinerea sănătăţii în Haiti, situaţia se va înrăutăţi’, au mai susţinut ‘Medicii Lumii’.

Între 31 mai şi 8 iunie au fost înregistrate 77 de noi cazuri la Centrul de Tratament al Holerei (CTC) de la Moron (sud-vestul ţării).

Organizaţia a anunţat că se pregăteşte să intervină la CTC din oraşul Jeremie, unde sunt deja ocupate 60 din cele 90 de paturi ale centrului, în ultimele zile înregistrându-se trei morţi.

De când a apărut în Haiti, holera a făcut peste 5.400 de morţi, în contextul îmbolnăvirii a sute de mii de persoane în întreaga ţară.