/Guvernul trebuie sa notifice Comisia Europeana privind viitoarele reglementari anti-etnobotanice (surse)

Guvernul trebuie sa notifice Comisia Europeana privind viitoarele reglementari anti-etnobotanice (surse)

Guvernul a discutat, miercuri, în şedinţă, un text de act normativ privind combaterea traficului şi consumului de substanţe etnobotanice, cu efecte asemănătoare drogurilor, însă este nevoie de notificarea Comisiei Europene înainte de adoptare, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a confirmat informaţia şi a menţionat că grupul guvernamental de lucru pentru redactarea actului normativ a ajuns la o concluzie, însă proiectul va fi adoptat în Guvern după ce va fi notificată Comisia Europeană.


“Suntem pe ultima sută de metri. Grupul de lucru a ajuns la o concluzie privind conţinutul actului, dar, înainte de adoptarea în Guvern, trebuie notificată Comisia Europeană, conform procedurilor. După această etapă, care credem că se va desfăşura rapid, Guvernul va decide forma în care va fi promovat actul normativ”, a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Muntean.
Proiectul privind combaterea traficului şi consumului de substanţe etonobotanice prevede interzicerea acestor amestecuri şi înăsprirea sancţiunilor pentru comercializarea lor, sancţiunile mergând până la pedepse cu închisoarea.