/Gripa aviară: O misiune de experţi ai OMS va merge în China

Gripa aviară: O misiune de experţi ai OMS va merge în China

O misiune de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va merge în China în următoarele zile pentru a analiza situaţia la faţa locului, în contextul în care 14 persoane au murit în urma infectării cu virusul H7N9 al gripei aviare, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al OMS, relatează AFP. Misiunea va fi formată din patru experţi în gripa aviară. ‘În acest stadiu, nu există dovezi privind transmiterea virusului H7N9 de la om la om’, a reiterat Glenn Thomas într-o conferinţă de presă la Geneva.
Virusul a infectat 63 de persoane în China, în ultimele două săptămâni. Experţii se tem de o posibilă mutaţie a virusului şi o formă transmisibilă de la om la om, cu un risc potenţial de epidemie.

‘Căutăm mereu să avem mai multe informaţii privind locul în care se propagă virusul’, a adăugat purtătorul de cuvânt al OMS.

În 2003, China a fost acuzată că a căutat să ascundă amploarea epidemiei de SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), care a provocat circa 800 de decese în lume. În cazul gripei aviare H7N9, OMS a remarcat o mai mare transparenţă în transmiterea informaţiilor. AGERPRES