/Gratiela Draghici (PSD): Sistemul sanitar gandit de ministrul Cseke Attila costa vieti

Gratiela Draghici (PSD): Sistemul sanitar gandit de ministrul Cseke Attila costa vieti

Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici, referindu-se la decesul celor două persoane de la Vâlcea şi Constanţa.
“Pe unde găseşte o tribună ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, vine şi ne spune scurt pe doi: sănătatea costă. Noi, PSD, venim şi spunem că sistemul gândit de ministrul Cseke este lipsit de viziune şi costă vieţi. Avem statistici triste. (…) În România se moare astăzi, în Ziua mondială a sănătăţii”, a spus Drăghici.
Aceasta a criticat şi poziţia preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte sănătatea în România.


“Preşedintele Băsescu a confiscat pactul pentru sănătate şi cu fiecare intervenţie şi ieşire publică ne spune că medicii pot să plece şi trebuie să plece, ne spune că se consumă prea multe medicamente, ne spune că sunt prea multe spitale. Singurul care este în măsură să serbeze această zi este însuşi preşedintele Băsescu, care am înţeles că este sănătos tun”, a mai spus Drăghici.
Un bărbat de 41 de ani a decedat joi dimineaţă în curtea fostul spital orăşenesc din Bălceşti, desfiinţat pe 1 aprilie prin ordin al Ministerului Sănătăţii.
Persoana decedată în curtea fostului spital din Bălceşti ar fi avut şanse să trăiască dacă spitalul nu ar fi fost desfiinţat, a declarat, pentru AGERPRES, fostul director medical al unităţii sanitare dr. Victoria Şenche.
“Cazul este trist. Sanda Ion din comuna Laloşu a avut dimineaţă probleme de sănătate. Medicul de dispensar din comună nu avea program azi. Fiul său a sunat aici la Ambulanţă, dar din cele două salvări nu era niciuna disponibilă. Atunci i s-a spus să vină cu tatăl său aici. A ajuns la poarta spitalului. Din câte se ştie acesta are lacăt pe poartă fiind închis de pe data de 1 aprilie, s-a dus în curte, lângă spital, unde este un dispensar medical. Dar şi aici cabinetele medicale erau închise, pentru că nu se ştie încă ce statut mai avem noi medicii, este o nebuloasă totală. Între timp, cât fiul dumnealui a căutat un medic, omul a decedat”, a precizat dr. Victoria Şenche.