/Gradina zoologica din Moscova a fost inchisa din cauza amenintarii cu pesta porcina

Gradina zoologica din Moscova a fost inchisa din cauza amenintarii cu pesta porcina

Grădina zoologică din Moscova şi-a închis joi porţile în vederea efectuării unui control sanitar general pentru detectarea prezenţei pestei porcine la porcii din rasa Potamochoerus, după decesul suspect al unui exemplar, transmite Interfax.

‘Având în vedere situaţia tensionată din Rusia în privinţa pestei porcine, am fost nevoiţi să aplicăm astfel de restricţii severe, în aşteptarea testelor de laborator’, a declarat un reprezentant al Comisiei veterinare municipale din Moscova, indicând că rezultatele vor fi cel mai probabil disponibile în următoarele 24 de ore.


Comisia veterinară a recomandat direcţiei Grădinii zoologice din Moscova, precum şi altor instituţii să mute porcii în afara oraşului, în contextul în care în ultimele două săptămâni în regiunea Tver (170 km nord-vest de Moscova) au apărut trei focare de pestă porcină africană.

În capitala rusă, mai există porci şi la teatrul ‘Colţişorul bunicului Durov’ şi la Teatrul de Magie.

În ciuda anunţului privind închiderea Grădinei Zoologice, o sumedenie de oameni s-au strâns în faţa caselor de bilete, care însă nu s-au mai deschis, potrivit RIA Novosti.

Grădina Zoologică din Moscova, una din cele mai vechi din Europa, va rămâne cel mai probabil închisă şi pe parcursul zilei de vineri. Instituţia a fost înfiinţată la 31 ianuarie 1864 şi este situată chiar în centrul oraşului, ocupând circa 21,5 hectare; ea adăposteşte 8.000 de animale, fiind vizitată anual de peste 2 milioane de persoane.