/Gorj: Zeci de persoane vor fi disponibilizate in iunie

Gorj: Zeci de persoane vor fi disponibilizate in iunie

Aproximativ 50 de persoane, angajaţi ai mai multor instituţii şi societăţi comerciale din judeţul Gorj, vor fi disponibilizate începând cu luna iunie, potrivit ultimelor notificări primite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj, Ana-Maria Niculescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că cele mai multe persoane care vor rămâne fără loc de muncă sunt de la Spitalul orăşenesc Bumbeşti-Jiu, care a fost închis de la 1 aprilie.
Personalul medical care activa aici a fost redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ, rămânând însă fără soluţie de rezolvare angajaţii din administraţie.


“Ultimele notificări primite de la angajatori anunţă disponibilizarea a 35 de persoane pentru luna iunie. Este vorba despre 22 de angajaţi ai Spitalului din Bumbeşti-Jiu şi alţi 13 de la Primăria comunei Dragoteşti. De asemenea, tot în luna iunie mai avem anunţate pentru disponibilizări încă 11 persoane de la SC Distrigaz Sud. Pentru luna mai avem notificări privind disponibilizarea a 250 de angajaţi din totalul de 290 de la SC Squad Force SRL”, a precizat Ana-Maria Niculescu.
Reprezentantul AJOFM Gorj a menţionat că, deşi în ultima lună au fost disponibilizaţi câteva sute de angajaţi, rata şomajului şi numărul şomerilor la nivel judeţean a scăzut de la 8,21% în martie la 7,31 în aprilie.