/Gorj: Sanctiuni in valoare de 50.000 lei pentru furnizorii de servicii medicale din judet

Gorj: Sanctiuni in valoare de 50.000 lei pentru furnizorii de servicii medicale din judet

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat, pe parcursul lunii mai, o serie de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţ, aplicând sancţiuni în valoare de câteva zeci de mii de lei pentru neregulile constatate.
Preşedinte CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în perioada menţionată au fost efectuate 23 de controale la furnizorii de servicii medicale, între care medici de familie, stomatologi, farmacii, dar şi la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu şi Spitalul Orăşenesc din Motru. Sancţiunile au fost aplicate, în mare parte, pentru nerespectarea clauzelor contractuale şi serviciile efectuate şi neraportate.


“Pentru luna mai, am avut planificate 18 controale la furnizorii de servicii medicale, dar am efectuat 23. Şapte la medicii de familie, două la medici specialişti, două la stomatologi, trei la tot atâtea farmacii şi unul la un laborator de analize. De asemenea, s-au făcut controale tematice şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la cel din Motru, dar şi la cinci persoane fizice autorizate privind contribuţiile la asigurările de sănătate. În urma neregulilor depistate la unităţile verificate, inspectorii CJAS au aplicat sancţiuni în valoare de 50.000 de lei”, a precizat Gheorghe Cocină.
Preşedintele CJAS Gorj a menţionat că verificările la furnizorii de servicii medicale vor continua în perioada următoare.