/Gorj: Peste 60 de persoane depensionate de la inceputul anului

Gorj: Peste 60 de persoane depensionate de la inceputul anului

Un număr de 62 de persoane din judeţul Gorj au fost depensionate de către Casa Judeţeană de Pensii Gorj în primele şase luni ale acestui an, în urma refacerii totale a capacităţii lor de muncă, acestea fiind pensionate pe caz de boală.
Potrivit directorului CJP Gorj, Rodica Ghimiş, celor 62 de persoane depensionate li se adaugă alte 264 care au fost trecute dintr-un grad superior în altul inferior ca urmare a constatărilor unor ameliorări ale afecţiunilor de care sufereau.


“În evidenţele noastre figurează 62 de persoane depensionate în intervalul calendaristic ianuarie – iunie. Acestora li se adaugă alte 264 de persoane care au fost trecute din gradul I în II şi din II în III, după ce comisia de expertiză medicală din cadrul instituţiei a constatat că afecţiunile acelor persoane s-au ameliorat în primele şase luni ale anului”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Rodica Ghimiş.
Directorul CJP Gorj a menţionat că, în continuare, se urmăreşte depistarea persoanelor care nu sunt bolnave, deşi au declarat acest lucru pentru a beneficia de facilităţile acordate de instituţie.