/Gorj: Medicii din Policlinica Spitalului Targu-Jiu, controlati in vederea respectarii programului de lucru

Gorj: Medicii din Policlinica Spitalului Targu-Jiu, controlati in vederea respectarii programului de lucru

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de cei ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, au efectuat, marţi, controale la cabinetele din cadrul Policlinicii unităţii spitaliceşti pentru a depista eventuale cazuri în care medicii nu respectă programul de lucru, activând în timpul programului şi la cabinetele particulare.

Potrivit managerului SJU Târgu-Jiu, Vasile Stănculete, controlul a fost efectuat la solicitarea sa, fiind nemulţumit de faptul că o parte din medicii din policlinică nu stau la cabinete pe toată durata programului de lucru, ci se duc la cabinetele particulare pentru a face ”un ban în plus”, lucru care produce pierderi financiare bugetului unităţii.

Stănculete a mai menţionat că ştie de practicile medicilor încă de pe vremea când ocupa funcţia de şef al Policlinicii, dar până în prezent nu a putut să ia niciun fel de măsuri în acest sens.
”Ştiu de ani de zile că se practică acest lucru. Medicilor le este permis să aibă colaborări, dar în afara programului din ambulatoriu. Să lucreze cât vor şi unde vor, dar nu pe timpul nostru, al spitalului. În trecut, când eram şef la ambulatoriu, am mers cu această problemă chiar şi la prefect. Nu aveam pârghiile necesare ca să o rezolv, dar acum e alta situaţia. Sunt directorul spitalului şi vom încerca să facem ordine. Este o problemă cu piaţa fişelor medicale, mai ales cu cele pentru şcoala de şoferi”, a spus Vasile Stănculete.

Directorul medical al SJU Târgu-Jiu, Eugenia Căliman, a precizat că în urma controlului au fost depistate numeroase nereguli pe linia stocurilor de medicamente în cabinetele de ambulatoriu, dar şi privind condiţiile în care se află grupurile sanitare din incinta policlinicii. În ceea ce priveşte prezenţa medicilor la cabinete, cu toate că verificarea a fost una inopinată, toţi medicii au fost prezenţi la locul de muncă.