/Gorj: Circa 600 de bolnavi vor petrece Pastele in spital

Gorj: Circa 600 de bolnavi vor petrece Pastele in spital

Un număr de aproximativ 600 de persoane vor petrece sărbătorile pascale internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, deoarece starea lor de sănătate nu le permite externarea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii spitaliceşti, Gheorghe Neaţă.
Potrivit acestuia, în prezent, la nivelul spitalului judeţean sunt internaţi aproximativ 700 de pacienţi, dar până în weekend vor fi externaţi circa o sută dintre aceştia. Pentru ca cei care rămân internaţi să poată avea un Paşte obişnuit şi să nu ducă lipsă de nimic, administraţia spitalului le-a pregătit, atât cât le permite regimul la care sunt supuşi, o masă cu alimente specifice acestei perioade.


“Pentru perioada de Paşte estimăm că vor fi internaţi circa 600 de pacienţi. Deoarece numărul lor este destul de mare şi vrem să nu treacă sărbătorile fără să simtă ca e Paştele, am hotărât să facem o masă cu friptură, cozonac, ouă roşii, preparate specifice sărbătorilor pascale. Bineînţeles, nu toţi cei care vor fi internaţi vor putea consuma astfel de alimente, dar cei mai mulţi nu au interdicţii la mâncare”, a precizat Gheorghe Neaţă.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a mai menţionat că unitatea a fost aprovizionată special pentru sărbători cu medicamente, soluţii perfuzabile şi tot ce este necesar intervenţiilor de urgenţă, cadrele medicale fiind astfel pregătite pentru eventualele probleme care ar putea apărea în zilele de Paşte.