/Gorj: Ancheta in cazul unui accident de munca petrecut in localitatea Pades

Gorj: Ancheta in cazul unui accident de munca petrecut in localitatea Pades

O echipă mixtă formată din poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a început, joi, ancheta în cazul unui accident de muncă petrecut la o exploatare forestieră în punctul ‘Valea Ursului’, din comuna Padeş.
Potrivit unui comunicat de presă trimis joi de purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, în cursul zilei de miercuri, Poliţia Municipiului Motru a fost sesizată pe apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că la o exploatare forestieră situată în punctul ‘Valea Ursului’ din comuna Padeş, s-a înregistrat un accident de muncă, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
O echipă operativă formată din poliţişti din municipiului Motru s-a deplasat la faţa locului pentru a efectua cercetări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul.


“Din primele investigaţii s-a stabilit că victima, T.V., de 53 ani, din comuna Valea Stanciului, judeţul Dolj, a legat mai mulţi arbori pentru tractare de un utilaj TAF pentru a fi transportaţi spre rampa primară. Pe timpul deplasării utilajului, bărbatul a fost lovit în zona abdominală de o creangă torsionată după un obstacol. Victima a fost transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri medicale şi investigaţii de specialitate”, a precizat Daniel Tică.
Poliţiştii continuă cercetările, în colaborare cu inspectorii ITM Gorj, pentru a stabili dacă au fost respectate măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.