/Gorj: Ancheta a Parchetului Targu-Jiu in cazul decesului unui barbat diagnosticat gresit

Gorj: Ancheta a Parchetului Targu-Jiu in cazul decesului unui barbat diagnosticat gresit

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au început o anchetă în cazul decesului unui bărbat din Rovinari, diagnosticat greşit de medicii dermatologi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Potrivit unui comunicat afişat pe site-ul www.mpublic.ro, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a fost înregistrată, la data de 12 septembrie, o cauză penală privind decesul unui bărbat în vârstă de 37 de ani, din oraşul Rovinari, diagnosticat greşit de medicii dermatologi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.


În cauză, lucrători ai IPJ Gorj – Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul unui bărbat în vârstă de 37 de ani. Acesta a fost diagnosticat cu Zona Zoster – o boală de piele, a primit tratament în acest sens, fiind internat timp de două zile în secţia Dermatologie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, ulterior constatându-se că, de fapt, acesta fusese înţepat de o insectă veninoasă.
Victima a fost trimisă la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar de aici transportată la Institutul de boli infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, unde, la data de 11 septembrie, a decedat, se mai arată în comunicatul de presă.
În acest caz, a fost demarată o anchetă şi de Colegiul Medicilor Gorj, preşedintele forului declarând luni, presei, că în lucru sunt mai multe sesizări privind cazuri de malpraxis ale medicilor gorjeni.