/Gorj: Amenzi in valoare de 680.000 lei aplicate de CJAS pentru neregulile depistate la furnizorii de servicii medicale

Gorj: Amenzi in valoare de 680.000 lei aplicate de CJAS pentru neregulile depistate la furnizorii de servicii medicale

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat în primele şase luni ale acestui an peste o sută de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţ, neregulile constatate fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 680.000 lei.
Potrivit preşedintelui CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, corpul de control al instituţiei a efectuat, în prima jumătate a anului, 119 controale la furnizorii de servicii medicale, 30 dintre acestea fiind la medicii de familie, 16 la farmacii, 12 pe specialităţi clinice, zece la cabinetele stomatologice, 7 pe specialităţile paraclinice, 5 la spitale şi un control la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.


“În urma acestor controale, pentru diverse nereguli şi deficienţe constatate la faţa locului de către Corpul de Control al CJAS s-au imputat sume în valoare de 680.000 de lei. Un lucru bun este că s-a reuşit recuperarea tuturor sumelor restante deoarece noi suntem cei care facem decontările şi le oprim astfel furnizorilor astfel datoriile”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CJAS, Gheorghe Cocină.
Acesta a mai menţionat că printre neregulile constatate la furnizorii de servicii medicale s-au numărat eliberarea de reţete de către medicii de familie fără ca pacientul să prezinte scrisoare medicală, pentru medicamente care se pot prescrie doar în baza acestui act medical, eliberarea de medicamente în farmacii pe baza unor reţete pentru care a expirat valabilitatea, completarea reţetelor în farmacii cu omiterea unor date obligatorii.