/Google opreste doua servicii online legate de sanatate si energie

Google opreste doua servicii online legate de sanatate si energie

Grupul american de internet Google a anunţat vineri că opreşte două servicii online, unul legat de sănătate, Google Health, celălalt de consumul de energie, PowerMeter, care nu şi-au găsit audienţa aşteptată, informează AFP şi AP.

“Vom opri două produse ce nu au mers aşa cum speram, dar au servit ca modele influente”, au comentat doi responsabili ai Google, Aaron Brown, însărcinat cu serviciul legat de sănătate, şi Bill Weihl, pentru energie.

“Chiar dacă nu au ajuns la scara pe care am sperat-o, noi credem că ele au subliniat importanţa de a putea avea acces la informaţii în domenii unde este în mod tradiţional dificil”, au afirmat ei pe blogul grupului.

PowerMeter, care permite să se facă un tabel al consumului de electricitate, urmează să se închidă la 16 septembrie.

Google Health, care permite stocarea şi comunicarea de date medicale personale, urmează să se închidă la 1 ianuarie, dar utilizatorii pot încă descărca informaţii de-a lungul anului 2012.

Google Health a fost lansat la începutul anului 2008 şi PowerMeter la sfârşitul lui 2009. “Ele au fost ambele bazate pe ideea că, cu informaţii mai complete şi mai bune, oamenii pot face alegeri mai inteligente, fie pentru a-şi gestiona sănătatea şi bunăstarea sau a economisi bani şi energie acasa”, au remarcat Brown şi Weihl.