/Giurgiu: Suspectul in cazul mortii baschetbalistului american a fost retinut

Giurgiu: Suspectul in cazul mortii baschetbalistului american a fost retinut

Suspectul în cazul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy, de 23 de ani, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi dus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu pentru comiterea infracţiunilor de loviri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri.
“În urma cercetărilor şi investigaţiilor întreprinse de poliţişti sub supravegherea procurorului criminalist au fost identificate o mare parte din persoanele ce se aflau în incinta clubului la ora producerii evenimentului în timpul căruia un baschetbalist de cetăţenie americană, membru al Clubului Sportiv din municipiul Giurgiu, a fost victima unei agresiuni”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, Mirela Gheţa.


Din audierile efectuate a rezultat faptul că între cetăţeanul american şi T. Ionuţ Adrian, de 25 ani, din Giurgiu, a avut loc o discuţie în contradictoriu în urma căreia cel din urmă l-a lovit cu pumnul în zona feţei, iar în cădere, victima s-a lovit cu capul de pardoseală.
Luni dimineaţă suspectul a ajuns la sediul Poliţiei Municipiului Giurgiu, pentru audieri.
El a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.
Baschetbalistul american Chauncey Hardy, jucătorul echipei CSS Giurgiu, a încetat din viaţă duminică seara, la spitalul Bagdasar din Bucureşti, unde fusese transportat în stare de comă, după ce a fost bătut într-un club din Giurgiu.
Chauncey Hardy a fost agresat de un grup de interlopi sâmbătă seara, în timp ce se afla pe ringul de dans al unui club din Giurgiu, fiind lovit cu pumnii şi picioarele până a căzut la pământ.
Baschetbalistul american, în vârsta de 23 de ani, sărbătorea în club, împreună cu câţiva coechipieri, victoria înregistrată de la CSS Giurgiu sâmbătă, în partida de campionat cu CS Dinamo (91-86).
Poliţiştii giurgiuveni au audiat 20 de persoane din anturajul victimei.