/Giurgiu: Camin pentru batrani, in fostul spital de boli infectioase de la Singureni

Giurgiu: Camin pentru batrani, in fostul spital de boli infectioase de la Singureni

Un cămin pentru persoane vârstnice va fi înfiinţat la Singureni, în urma desfiinţării şi reorganizării spitalului de boli infecţioase din localitate, care va fi mutat, până la sfârşitul lunii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
“Consiliul Judeţean Giurgiu a aprobat înfiinţarea căminului pentru persoane vârstnice de la Singureni prin desfiinţarea şi reorganizarea spitalului de boli infecţioase din localitate”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu, Dumitru Beianu.


El spune că CJ va solicita, prin Programul de interes naţional Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice, sumele pentru funcţionarea căminului de la Singureni.
Cei 30 de angajaţi ai unităţii sanitare care va fi mutată vor fi repartizaţi fie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, fie la căminul de bătrâni nou înfiinţat.
Activitatea la Căminul de bătrâni de la Singureni va fi asigurată de la bugetul de stat şi prin cofinanţare, costul întreţinerii unei persoane vârstnice fiind de 2.816 lei pe lună.