/Gheorghe Flutur: PDL sustine aprobarea in Parlament a legii minoritatilor pana la finele actualei sesiuni

Gheorghe Flutur: PDL sustine aprobarea in Parlament a legii minoritatilor pana la finele actualei sesiuni

PDL susţine aprobarea în Parlament a legii minorităţilor până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur la finalul şedinţei BPN al PDL.
Gheorghe Flutur a precizat, în context, că PDL şi-a desemnat o echipă de lucru care să se alăture specialiştilor desemnaţi de celelalte partide din Coaliţie în vederea discutării formulei optime în ceea ce priveşte legea minorităţilor. Din partea PDL, a precizat Flutur, au fost desemnaţi prim-vicepreşedintele Roberta Anastase, secretarul general al pratidului, Ioan Oltean, şi preşedintele Comisiei de statut, etică şi litigii, Daniel Buda.


“Se vor întâlni zilele acestea. Este o discuţie dacă la acest proiect se reia dezbaterea de la capăt sau de unde a rămas data trecută. Proiectul de lege al minorităţilor este depus demult în Parlament. Fiecare partid din coaliţia de guvernare şi-a desemnat oameni care să se întâlnească astăzi, mâine, care să stabilească calendarul efectiv din perioada următoare, dacă proiectul de lege intră în forma iniţială sau se reiau discuţiile de la momentul unde se întrerupsese cu o perioadă de timp în urmă. Vă amintesc că era o problemă legată de punerea de acord cu legea educaţiei. Vom şti zilele viitoare în ce situaţie suntem în Coaliţie. Susţinem proiectul de lege cu privire la minorităţi”, a precizat Gheorghe Flutur.
Totodată, a mai spus liderul PDL, pe agenda de priorităţi legislative a Coaliţiei se regăsesc legea administraţiei locale, legea câinilor fără stăpân şi legea privind produsele etnobotanice.
“Am discutat astăzi în Coaliţie o serie de proiecte de lege. Legea administraţiei publice locale, care se referă la aleşii locali şi în special la primari, proiectul de lege privind câinii fără stăpân, legea cu privire la etnobotanice, legea minorităţilor. (…) Luăm în calcul mobilizarea parlamentarilor Coaliţiei pentru că avem mai multe proiecte de lege şi cred că noi am dat dovadă că putem să ne mobilizăm să trecem aceste proiecte de lege”, a mai declarat Gheorghe Flutur.
Întrebat dacă s-a luat în calcul şi o asumare a răspunderii Guvernului pe legea minorităţilor, Gheorghe Flutur nu crede că va fi cazul.
“Această Coaliţie are capacitatea să se mobilizeze şi eu cred că responsabilitatea o avem cu toţii. Vom avea aceste teste zilele următoare de dat şi sunt convins că toţi suntem interesaţi să respectăm o semnătură şi un angajament făcut”, a mai spus prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur.