/Germania|E.coli: Primele teste efectuate pe semintele germinate sunt negative

Germania|E.coli: Primele teste efectuate pe semintele germinate sunt negative

Primele teste efectuate pe seminţele germinate prelevate de la o fermă germană bănuită ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi sunt negative, au anunţat luni autorităţile sanitare regionale, potrivit AFP.
‘Pentru moment, sursa contaminării nu a fost încă identificată. Dintre cele 40 de eşantioane prelevate, 23 au fost fost negative’, a anunţat printr-un comunicat Ministerul Agriculturii din Saxonia Inferioară (nord).
Testele nu s-au încheiat, continuând cu restul de 17 eşantioane prelevate de la o fermă biologică care produce seminţe germinate în Bienenbüttel, sat aflat la 80 de kilometri de Hamburg, a adăugat ministerul.


Experţii au testat atât germenii, cât şi apa, sistemul de aerisire şi grajdurile în căutarea unei eventuale surse a bacteriei E. coli. Nu ne putem aştepta ‘să descoperim rapid prin teste sursa bacteriei sau să găsim o explicaţie pentru contaminare’, a recunoscut ministerul cu prilejul unei conferinţe de presă.
Ministerul german al Sănătăţii, Daniel Bahr, declara duminică seară că există ‘indicii clare’ că această fermă este sursa infecţiei.
Autorităţile sanitare germane au suspectat o vreme castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), iar acuzaţiile au provocat o adevărată criză diplomatică între Berlin şi Madrid. Spania, Olanda, Germania şi alte ţări au intenţia de a cere Uniunii Europene compensaţii financiare pentru producătorii de legume afectaţi.
Epidemia provocată de ECEH s-a soldat deja cu 21 decese în Germania.