/Germania: O scoala din vestul tarii, inchisa din cauza contaminarii cu E.coli

Germania: O scoala din vestul tarii, inchisa din cauza contaminarii cu E.coli

Oficialităţile germane au dispus, marţi, închiderea unei şcoli din vestul ţării, după ce mai mulţi elevi s-au simţit rău, din cauza contaminării cu o tulpină rară a bacteriei E.coli, responsabilă de izbucnirea unei epidemii care a provocat moartea a 48 de oameni, transmite Reuters.

Şcoala din oraşul Altenbeken va fi închisă timp de o săptămână, adică atât cât durează perioada de incubaţie în cazul bacteriei E.coli, pentru a preveni o posibilă extindere a epidemiei.

Până acum, peste 4.000 de oameni din Europa şi America de Nord s-au îmbolnăvit de E.coli, iar toate cazurile au ca explicaţie comună o legătură cu nordul Germaniei, fie prin reşedinţă permanentă sau doar vizitare a regiunii. Totuşi, ritmul îmbolnăvirilor s-a redus semnificativ de la explozia de cazuri înregistrată în luna mai.

‘Este foarte posibil ca copiii să se fi îmbolnăvit din cauza mâncării contaminate’, a declarat şeful Departamentului local de sănătate publică, Georg Alles, care a adăugat că bacteria s-ar fi putut răspândi şi din cauza oamenilor, care nu s-au spălat pe mâini după ce au folosit toaleta.