/Germania: O femeie a murit din cauza unei boli provocate de o bacterie intestinala

Germania: O femeie a murit din cauza unei boli provocate de o bacterie intestinala

O femeie în vârstă de 83 de ani este prima victimă a unei boli provocate de bacteria intestinală Escherichia coli cu tulpina O157:H7, care se extinde în Germania şi care a determinat decretarea alertei sanitare, relatează marţi agenţia spaniolă de presă EFE.

Autorităţile au înregistrat până acum peste 300 de cazuri suspecte, majoritatea în nordul ţării, cu peste 40 de bolnavi spitalizaţi în stare gravă. Responsabilii sanitari încearcă să găsească focarul epidemiei.

În cazurile mai grave, bacteria respectivă poate provoca diaree cu sânge, cauza morţii bătrânei din landul Saxonia Inferioară, după cum a anunţat marţi, la Hanovra, Ministerul Sănătăţii din acest land.

Persoanele grav bolnave prezintă sindromul hemolitic-uremic (SUH), care se caracterizează prin insuficienţă renală, anemie hemolitică microangiopatică, trombocitopenie, defecte de coagulare şi semne neurologice variabile.

Se pare că este vorba de o tulpină a bacteriei ‘Escherichia coli’ cu înaltă rezistenţă la antibiotice – ceea ce îngreunează tratamentul – şi care afectează mai ales femeile şi copiii.

Institutul Robert Koch din Berlin a informat că la origine s-ar putea afla verdeţuri contaminate cu băligar lichid folosit pentru îngrăşăminte.

Experţii institutului nu exclud posibilitatea ca focarul să fie încă activ.

Totodată, nu exclud posibilitatea ca persoanele afectate să se fi îmbolnăvit prin consumul de produse lactate sau cărnuri semicrude, având în vedere că fierberea alimentelor ucide imediat bacteria.

Autorităţile sanitare germane au informat că primele cazuri s-au înregistrat la mijlocul acestei luni în landurile Saxonia Inferioară, Brema, Hamburg şi Schleswig-Holstein, toate din nordul Germaniei. Au apărut însă şi în Hessa, Renania de Nord-Westfalia şi Mecklenburg-Pomerania Inferioară.