/Germania: Inca trei decese cauzate probabil de bacteria EHEC

Germania: Inca trei decese cauzate probabil de bacteria EHEC

Încă trei decese au fost anunţate sâmbătă de autorităţile sanitare din Germania, provocate probabil de bacteria intestinală EHEC (E. coli enterohemoragic), care continuă să se propage în această ţară, potrivit AFP.

Institutul Robert Koch (RKI), unitate federală pentru controlul sanitar şi combaterea maladiilor, care ţine evidenţa oficială a numărului de bolnavi şi victime, nu a comunicat cifre noi sâmbătă.

Potrivit bilanţului de vineri, două decese erau indirect cauzate de această bacterie, dar cele trei decese anunţate în nordul Germaniei de către Ministerul Sănătăţii din landul Schleswig-Holstein şi o clinică din Hamburg ridică la nouă numărul victimelor potenţiale.

Victimele anunţate sâmbătă sunt trei femei, două octogenare şi o alta în vârstă de treizeci de ani. Printre cele nouă victime se află doar un bărbat.

Analizele pentru stabilirea clară a cauzei deceselor durează câteva zile.

Propagată mai ales prin consumul de legume proaspete, EHEC poate provoca hemoragii ale sistemului digestiv.

În Spania, eşantioane de la exploataţiile agricole din sudul ţării, de unde proveneau castraveţii la care a fost depistată bacteria, au fost trimise la un laborator, iar primele rezultate vor fi publicate luni.

În Suedia au fost înregistrate 25 de cazuri de contaminare cu EHEC, 7 în Danemarca, 3 în Marea Britanie, 2 în Austria, 1 în Olanda şi 1 în Elveţia.