/Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocata de castravetii spanioli

Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocata de castravetii spanioli

Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de ‘E. coli’, care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.

Într-un material publicat de ziarul ‘Hamburger Abendblatt’, ministrul citat susţine că al doilea set de analize efectuate în laborator a demonstrat că tipul de bacterie descoperit în castraveţii spanioli nu coincide cu cel găsit în coprocultura pacienţilor.

Prufer-Storks susţine că analizele demonstrează clar faptul că bacteria O104, identificată în coprocultura pacienţilor examinaţi, şi care este foarte agresivă şi rezistentă la antibiotice, nu este de fapt cea detectată în castraveţii spanioli vânduţi în piaţa centrală din Hamburg.

Departamentul de sănătate publică din Hamburg a recoltat probe din salata, roşiile şi castraveţii vânduţi în pieţele, magazinele şi restaurantele din oraş, încercând să găsească sursa îmbolnăvirilor, un element esenţial pentru controlarea epidemiei.