/Germania: Bacteria, care a cauzat moartea a cel putin doua persoane, gasita in castravetii din Spania

Germania: Bacteria, care a cauzat moartea a cel putin doua persoane, gasita in castravetii din Spania

Bacteria E.coli enterohemoragică (Eceh), care a cauzat moartea a cel puţin două persoane şi îmbolnăvirea altor câteva sute în Germania, a fost găsită în castraveţi proveniţi din Spania, au anunţat joi autorităţile sanitare din Hamburg, potrivit AFP.

Hamburg, acest mare port şi al doilea oraş ca populaţie al Germaniei, este principalul focar al epidemiei care afectează mai ales nordul ţării, potrivit Institutului de igienă local.

În acest oraş, 300 de persoane au fost infectate sau prezintă tulburări ce pot fi asociate cu bacteria, potrivit unui bilanţ publicat joi. Un număr de 66 de persoane au fost deja spitalizate după ce au suferit tulburări grave numite sindrom hemolitic-uremic (SHU).

Au fost afectate şi alte regiuni, în sudul şi estul ţării. În ansamblul Germaniei, 214 cazuri de SHU au fost oficial înregistrate, în timp ce, în medie, sunt înregistrate 50 până la 60 de cazuri pe an, a indicat Institutul Robert Koch.

‘Cel puţin două persoane’ au murit din cauza acestei bacterii, potrivit aceleiaşi surse, care semnala miercuri până la patru decese.

Comisia Europeană a făcut joi apel la vigilenţă în cazul apariţiei simptomelor bolii.

Bolnavii prezintă diaree, scaune cu sânge, dureri de cap şi puternice dureri abdominale, potrivit AFP..

Două cantine de întreprindere au fost închise, iar Ministerul german al Agriculturii a semnalat miercuri că salata, roşiile şi castraveţii consumaţi cruzi ar fi la originea transmiterii bacteriei.