/Germania: A fost descoperit un castarvete infestat cu varianta agresiva a bacteriei E.coli

Germania: A fost descoperit un castarvete infestat cu varianta agresiva a bacteriei E.coli

Un castravete cu urme dintr-o variantă agresivă a bacteriei E.coli ce a provocat decesul a 26 de persoane, dintre care 25 în Germania, a fost găsit printre resturile alimentare ale unei familii din Saxonia-Anhalt, a anunţat, miercuri, Ministerul Sănătăţii din acest land federal, preluat de DPA şi EFE.
Este pentru prima dată de la declanşarea epidemiei de diaree hemoragică, la jumătatea lunii mai, când prezenţa variantei O 104 entero-hemoragice a bacteriei E.coli a fost confirmată pe alimente. Până acum ea fusese identificată doar în materii fecale.
Purtătorul de cuvânt al ministerului, Holger Paech, nu a precizat ţara de unde a provenit leguma infestată, dar a menţionat că sunt analizate şi celelalte resturi biologice din deşeuri, precum şi alimentele puse în vânzare în supermagazinele din oraşul în care locuieşte familia respectivă.


‘Nu este limpede şi nu vom şti niciodată cu siguranţă cum a ajuns aici bacteria E.coli’, a subliniat el.
Reziduurile menajere au fost recuperate dintr-un tomberon în oraşul Magdeburg, au precizat autorităţile sanitare din Saxonia-Anhalt. Ele au avertizat că este foarte posibil ca bacteria să fi ajuns pe resturile alimentare din cauza unei persoane bolnave şi nu invers.
Familia, cu trei membri afectaţi de boală în diferite forme, nu a avut contact cu nordul Germaniei, unde s-au înregistrat majoritatea cazurilor. În vârstă de aproximativ 50 de ani, ambii părinţi au prezentat forme uşoare de probleme stomacale, însă fiica lor, adultă, a fost diagnosticată cu sindromul hemolitic-uremic, infecţie gastro-intestinală cauzată de o variantă a bacteriei E.coli.