/Gena `varcolacilor` poate pune capat calvitiei

Gena `varcolacilor` poate pune capat calvitiei

O genă “de vârcolac”, ce stimulează creşterea părului peste tot pe corp, a fost identificată de oamenii de ştiinţă, descoperire ce s-ar putea dovedi a furniza remediul mult aşteptat pentru calviţie, conform publicaţiei britanice Daily Mail.

Geneticienii au reuşit să identifice o mutaţie genetică care provoacă o maladie rară denumită hipertricoză sau sindromul vârcolacului, ce se manifestă prin acoperirea cu păr des a feţei şi părţii superioare a corpului.

Cercetătorii sunt optimişti că vor putea declanşa o mutaţie genetică similară în persoanele care suferă de calviţie şi că vor putea apoi controla creşterea părului doar în zonele afectate.

Sindromul vârcolacului este o afecţiune extrem de rară, existând doar 30 de cazuri cunoscute în ultimii 300 de ani. Unul dintre aceste cazuri este cel al Supatrei Sasuphan, o fetiţă în vârstă de 11 ani din Thailanda care în luna martie a primit titlul de “cel mai păros copil din lume”, conform Cărţii Recordurilor Guiness.

Cercetători de la University of Southern California, alături de colegi de la Universitatea din Beijing, au identificat această genă la o familie de mexicani şi respectiv la o familie de chinezi ai căror membri suferă de acest sindrom.