/Galati: Zeci de pensionari vor protesta la Bucuresti

Galati: Zeci de pensionari vor protesta la Bucuresti

Aproximativ 70 de pensionari gălăţeni, membri ai Alianţei Europensionarilor din România, filiala Galaţi, îmbarcaţi în trei microbuze, vor pleca, miercuri, la Bucureşti, pentru a protesta faţă de condiţiile grele de viaţă impuse de actuala guvernare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul organizaţiei, Cristea Toader.
,,Vom picheta, miercuri, la Bucureşti, sediile PDL, la ora 11,00, al Ministerului Muncii, ora 13.00 şi al Ministerului Sănătăţii, ora 14.30. Vom pune să cânte fostul imn al României ‘Trei culori cunosc pe lume’ şi vom purta în mâini lumânări aprinse. Aşteptăm ca revendicările noastre să fie soluţionate, altfel noi nu vom mai vota’, a spus Cristea Toader.


Liderul Alianţei Europensionarilor a spus că vor fi formulate solicitări diferite la cele două ministere care vor fi pichetate.
‘Pe sănătate cerem eliminarea coplăţii pentru pensionarii ale căror pensii sunt sub valoarea a trei puncte – cam 22 de milioane de lei vechi, eliminarea reţinerii de 5,5 la sută pentru sănătate din pensiile sub 1.500 de lei, construirea unui spital regional între Galaţi şi Brăila, căci vorbim de o aglomerare urbană de 1,2 milioane de oameni şi mai cerem eliminarea programărilor pentru analize’, a afirmat Cristea Toader.
La Ministerul Muncii, pensionarii vor cere majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut, indexarea cu minim 100 de lei a pensiilor agricultorilor şi aplicarea impozitului pe pensie pentru acele pensii de peste trei puncte.
‘Vom mai discuta şi de Legea 226 privind grupele speciale de muncă’, a adăugat Toader.