/Galati: Unitatea de Primire a Urgentelor mai are medicamente doar pentru o saptamana

Galati: Unitatea de Primire a Urgentelor mai are medicamente doar pentru o saptamana

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) şi SMURD Galaţi din incinta Spitalului Judeţean mai au medicamente şi materiale sanitare doar pentru o săptămână, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP), Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, şeful serviciului UPU – SMURD, Angel Trifan, a făcut o adresă prin care a informat că mai are medicamente şi materiale sanitare doar pentru o săptămână, ba mai mult, nici stocul pentru situaţii de urgenţă nu este asigurat.
”Şeful serviciului UPU – SMURD (dr. Angel Trifan – n.r.) ne-a făcut o adresă prin care ne informează că mai are medicamente şi materiale sanitare doar pentru o săptămână. Potrivit informării, nici stocul pentru situaţii de urgenţă nu este asigurat.

Ni s-au solicitat materiale şi medicamente necesare funcţionării acestui serviciu. Vom face în perioada imediat următoare un control în secţie. Avem informaţii că o parte dintre medicamente au fost folosite în interesul spitalului. Potrivit legii, materialele sanitare şi medicamentele folosite la urgenţe pentru pacienţii care apoi rămân internaţi trebuie returnate către UPU şi se pare că acest lucru nu se întâmplă întotdeauna”, a spus Boldea.