/Galati: Suspiciune de gripa noua

Galati: Suspiciune de gripa noua

O femeie, de 34 ani, din Tecuci, a fost internată, miercuri, în stare gravă, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, cu sindrom respirator acut, afecţiune provocată de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, pacienta, internată iniţial pe 15 octombrie cu suspiciune de pneumonie, este ventilată mecanic, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.


”Femeia suferă şi de diabet zaharat şi obezitate, iar acum saturaţia sa de oxigen este foarte mică. Am prelevat probe biologice şi nu este vorba de o bacterie. Probele le-am trimis şi la Bucureşti şi vom vedea despre ce fel de virus este vorba”, a spus Boldea.
Boldea a precizat că este posibil să fie vorba de un caz de gripă cu virusul A/H1N1, dar acest lucru va fi confirmat sau infirmat de Institutul Cantacuzino din Bucureşti.