/Galati: Peste 1.800 locuri fara taxa, la Universitatea `Dunarea de Jos`

Galati: Peste 1.800 locuri fara taxa, la Universitatea `Dunarea de Jos`

Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi scoate în acest an la concurs 1.855 de locuri la buget şi alte 1.995 la taxă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.
Potrivit acesteia, cele mai multe locuri bugetate, 260, sunt la Facultatea de Mecanică, iar cele mai puţine, 26, la Facultatea de Arte. La taxă, cele mai multe locuri, 470, sunt la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor iar cele mai puţine, zece, la Facultatea de Arhitectură Navală. Dintre locurile bugetate, 15 locuri sunt rezervate candidaţilor romi, trei la Facultatea de Medicină şi Farmacie, cinci la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor şi şapte la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.
Înscrierile vor începe pe 11 iulie, urmând ca locurile rămase neocupate să fie scoase la concurs în sesiunea din septembrie. Taxa de înscriere este de 100 lei la fiecare facultate pentru care optează candidatul şi se achită la sediul facultăţii respective, la depunerea dosarului.


Şerbănescu a spus că pentru al treilea an consecutiv Universitatea ‘Dunărea de Jos’ păstrează taxele de studiu la acelaşi nivel. La cursurile universitare de zi, majoritatea facultăţilor cer 2.200 lei pe an, excepţie făcând Facultatea de Medicină şi Farmacie, care practică un tarif de 3.000 lei la specializările Medicină şi Medicină dentară, 3.500 de lei la specializarea Farmacie şi numai 2.000 lei la specializarea Asistenţă medicală generală / Moaşe.
Cele patru facultăţi care organizează cursuri la formele ID / IFR (Economie şi Administrarea Afacerilor, Litere, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Mecanică) percep aceeaşi taxă de 2.200 lei pe an.
Aceeaşi sumă se achită şi pentru un an de masterat la facultăţile de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, Istorie Filosofie şi Teologie, Ştiinţe şi Mediu, Educaţie Fizică şi Sport, Automatică-Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu, Mecanică, precum şi Facultatea de Inginerie Brăila. Taxe mai mari la masterat percep Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 2.600 lei pe an, Facultatea de Litere şi Facultatea de Arhitectură Navală, fiecare cu câte 3.300 lei pe anul de studiu.