/Galati: Pensionarii vor iesi din nou in strada

Galati: Pensionarii vor iesi din nou in strada

Membrii Alianţei Europensionarilor din Galaţi vor picheta vineri sediile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), PDL Galaţi şi Prefecturii Galaţi în semn de protest faţă de legile care “îi bagă în mormânt pe pensionari”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul alianţei, Cristea Toader.
Pensionarii gălăţeni vor eliminarea coplăţii pentru pensionarii ale căror pensii sunt sub valoarea a trei puncte, eliminarea reţinerii de 5,5 la sută pentru sănătate din pensiile sub 1.500 de lei, precum şi construirea unui spital regional între Galaţi şi Brăila.
Vârstnicii mai vor majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut, indexarea cu minim 100 lei a pensiilor agricultorilor şi aplicarea impozitului pe pensie pentru acele pensii de peste trei puncte.


“Când am fost la Bucureşti, pe 30 martie, ministrul Botiş a venit cu o contraofertă: să majoreze cu 50 la sută punctul de pensie, dar din ce?. Din diferenţa rezultată din scăderea salariului mediu brut pe economie în 2012 şi cel de acum? Nu suntem de acord cu aşa ceva! Plus că nu mai vrem să fim folosiţi electoral, adică să ni se promită condiţii mai bune de trai doar în campanii electorale!”, a susţinut Toader.
Liderul Alianţei Europensionarilor din Galaţi a precizat că la acţiunile de protest se va cere demisia directorului CJAS, la pichetări fiind invitaţi să participe şi medicii de familie.
“Nu cerem demisia preşedintei CJAS doar aşa că avem ceva cu dânsa; mi se pare normal ca toţi şefii caselor de sănătate din ţară să demisioneze, văzând cât de greu le merge asiguraţilor în sistemul acesta. Marţi, voi avea o şedinţă şi cu medicii de familie şi îi voi invita să iasă în stradă, vineri, alături de noi, ştiind că şi ei au nemulţumiri legate de contractul cu CNAS”, a mai spus Toader.