/Galati: Pensionarii vor iesi din nou in strada

Galati: Pensionarii vor iesi din nou in strada

Alianţa Europensionarilor din Galaţi va picheta, vineri, sediile PDL şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din municipiu, după care, pe 30 iunie, va picheta la Bucureşti sediile Ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, liderul organizaţiei, Cristea Toader.
‘Pe 24 iunie, de la ora 11.00, ne vom îmbrăca în portocaliu şi ieşim din nou în stradă pentru a ne cere drepturile. De la sediul PDL Galaţi vom merge apoi şi la sediul CJAS. După acest protest, pe 30 iunie, vom merge la Bucureşti, unde, alături de alte asociaţii de pensionari din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Constanţa, vom picheta sediile Ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Vom picheta mai întâi sediul Ministerului Muncii, căci domnul Boc, atunci când a venit la Galaţi şi era ministru interimar la acest minister, ne-a promis că pe 26 mai ne vom întâlni, la minister, aşa cum convenisem anterior cu ministrul Botiş, adică să avem întâlniri trimestriale cu dânsul. Aflat la Galaţi, domnul Boc ne-a promis că se va întâlni cu noi, dar nu s-a ţinut de promisiune’, a afirmat Cristea Toader.


Principalele solicitări ale pensionarilor sunt anularea legislaţiei privind coplata serviciilor medicale, eliminarea contribuţiilor de 5,5 la sută la asigurări de sănătate pentru pensionarii cu pensii de peste 740 de lei, majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie şi neimpozitarea pensiilor de până la trei puncte (circa 2.100 de lei).