/Galati: Pensionarii ies din nou in strada

Galati: Pensionarii ies din nou in strada

Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere Galaţi va picheta, vineri, Prefectura Galaţi şi sediile principalelor partide aflate la putere sau în opoziţie, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, liderul Alianţei, Vasile Panţuş.
Panţuş a spus că pensionarii sunt nemulţumiţi de faptul că solicitările lor, care au fost transmise şi prefectului Paul Florea în urmă cu o lună, cu ocazia ultimei acţiuni de protest, nu şi-au găsit rezolvarea din partea guvernanţilor.


”Noi, actualii pensionari, suntem cei care au construit România anilor 1989 cu locurile de muncă necesare întregii populaţii, iar politicienii post-decembrişti au însuşit şi vândut la fier vechi aproape tot ce am construit noi cu atâta sudoare, fapt pentru care avertizăm că vom protesta lunar sub diverse forme împotriva actualului Guvern şi vom cere demisia tuturor politicienilor gălăţeni, Putere şi Opoziţie, dacă nu vor susţine în Parlament doleanţele noastre”, a mai spus Panţuş.
El a precizat că principala nemulţumire o reprezintă modul de calculare a pensiei în cazul pensionarilor care au fost încadraţi în grupa I de muncă comparativ cu modul de calculare a pensiei în cazul celor care au fost încadraţi în condiţii speciale.
”La perioade de muncă egale există o diferenţă de 22,6% între valoarea pensiei calculate pentru cei care au lucrat în grupa 1 de muncă şi respectiv a pensiei calculate pentru cei care au lucrat în condiţii speciale. Acest lucru nu este normal şi am făcut apel la toate partidele să facă ceva pentru ca această nedreptate să dispară”, a declarat Panţuş.
Pensionarii mai solicită indexarea anuală a tuturor pensiilor cu 100% din rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, eliminarea coplăţii şi programărilor la medici, eliminarea impozitului şi a contribuţiei la asigurările de sănătate (5,5 la sută) din valoarea pensiilor sub 2.000 lei, crearea de locuri de muncă.
Protestul pensionarilor gălăţeni va începe vineri în faţa Prefecturii, aceştia urmând să se deplaseze pentru a-şi striga nemulţumirile şi doleanţele la sediile PDL, PNL, PSD şi PC.