/Galati: Fetita lovita de un copac prabusit din cauza furtunii a iesit din coma

Galati: Fetita lovita de un copac prabusit din cauza furtunii a iesit din coma

Fetiţa de zece ani, din Tecuci, lovită la cap, sâmbătă seara, de crengile desprinse dintr-un copac prăbuşit în urma unei furtuni, a ieşit luni din comă, după ce a fost operată cu succes de medici, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.
Fetiţa, Georgiana Lovin, îşi ajuta mama cărând apă pentru spălarea unui covor. La un moment dat, a izbucnit o furtună, iar rafalele puternice de vânt au doborât un copac din curte, crengile acestuia lovind-o în cap. Micuţa a fost transportată iniţial la Spitalul Municipal din Tecuci, după care a fost dusă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut obţinut prin strivire.


Medicii gălăţeni au operat-o, duminică, timp de mai bine de patru ore, dar fetiţa a rămas în comă, stare din care a ieşit luni dimineaţa.
Copilul de zece ani locuieşte împreună cu părinţii, dar şi cu alte 100 de persoane, într-una dintre locuinţele modulare oferite de autorităţi pentru sinistraţii de la inundaţii, într-o unitate militară dezafectată din Tecuci.
Potrivit localnicilor din tabăra de sinistraţi, alte două incidente cauzate de prăbuşirea plopilor bătrâni s-au înregistrat în curtea dintre locuinţele modulare.
Primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, a recunoscut că plopii bătrâni sunt o problemă în tot oraşul, dar acţiunea de toaletare a acestora este încă la început, doar 70 dintre copaci fiind până acum curăţaţi. Finkelstain a spus că Primăria Tecuci va ajuta financiar familia fetiţei.