/Galati: Farmacistii vor cotiza pentru functionarea pe timp de noapte a patru farmacii

Galati: Farmacistii vor cotiza pentru functionarea pe timp de noapte a patru farmacii

În municipiul Galaţi vor funcţiona, începând din luna iulie, trei farmacii cu program de noapte, iar una în municipiul Tecuci, în condiţiile în care, în prezent, Tecuciul nu are nicio astfel de farmacie, iar în Galaţi există una singură, insuficientă şi greu accesibilă pentru toţi bolnavii, mai ales pe timp de noapte, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, Olimpia Buzia.
Potrivit acesteia, funcţionarea celor patru farmacii în regim de permanenţă va fi posibilă prin contribuţia care va fi colectată, la Colegiul Farmaciştilor, din partea fiecăruia dintre cei 135 de farmacişti din judeţul Galaţi.
“În funcţie de valoarea contractului pe care fiecare farmacist o are cu CJAS, se va stabili această cotizaţie”, a spus Buzia.


De publicitatea farmaciilor şi a locurilor în care ele vor funcţiona cu program permanent se vor ocupa cele două primării ale municipiilor.
“Soluţia găsită în plan local pentru înfiinţarea farmaciilor de noapte ar putea fi preluată şi în legea farmaciştilor”, a mai spus Buzia.