/Galati: Elev batut in scoala de un coleg pentru cateva pahare de iaurt

Galati: Elev batut in scoala de un coleg pentru cateva pahare de iaurt

Un elev de 12 ani, de la Şcoala nr. 17 din Galaţi, a fost internat, miercuri, la Secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean din localitate, după ce a fost lovit cu pumnii în cap de un coleg de aceeaşi vârstă, pentru câteva pahare de iaurt.
Totul s-a întâmplat în pauza mare, când victima a cerut unor colegi să îi dea paharele cu iaurt distribuite în cadrul Programului ”Lapte şi corn”, iaurt pe care unii copii nu doreau să îl consume.
Elevul agresor s-a enervat când a văzut câte pahare cu iaurt a primit victima şi i-a dat câţiva pumni în cap, de faţă fiind şi profesorul de serviciu şi un agent de pază. Deşi copilul a leşinat şi i-a curs sânge din nas, cadrele didactice nu s-au gândit să-l ducă la spital, chiar dacă unitatea sanitară se afla la doar câteva sute de metri de şcoală.


Copilul agresat şi-a continuat cursurile, însă odată ajuns acasă şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Galaţi, unde a fost internat.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Nicolae Bacalbaşa, a precizat, pentru AGERPRES, că medicii au decis să interneze pacientul şi să îi facă o tomografie computerizată pentru că nu se cunosc efectele unei lovituri la cap.
Agentul de pază Marius Chifani a minimalizat incidentul şi a spus că elevului i-a dat sângele pe nas de ”emoţie, şi nu pentru că fusese lovit”.
Directorul şcolii, Damiana Pătru, care nici nu ştia că elevul a fost internat, a spus că se va face o anchetă internă şi agresorul va fi pedepsit disciplinar dacă va fi găsit vinovat, dar a precizat că acesta nu ştia că iaurturile îi fuseseră date de bunăvoie victimei şi a lovit-o pe aceasta bănuind-o de furt.
Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. ”Poliţia Municipiului Galaţi a fost sesizată despre faptul că la Secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Galaţi a fost internat numitul R.A. Viorel de 12 ani, elev, cu pierderea stării de conştienţă. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că victima, în timp ce se afla în şcoală în pauza dintre ore, în urma unor discuţii contradictorii cu colegul său T.R. Ciprian de aceeaşi vârstă, acesta din urmă l-a lovit fără motiv cu pumnul în cap, după care a căzut şi şi-a pierdut conştienţa. După terminarea orelor, victima s-a deplasat la domiciliu şi, întrucât acuza dureri în zona capului, s-a deplasat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secţiei 3 Poliţie”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisar Ştefan Gohoreanu.