/Galati: Discusi blue-turcoaz obtinuti in maternitatea de pesti a Acvariului Complexului Muzeal de Stiintele Naturii

Galati: Discusi blue-turcoaz obtinuti in maternitatea de pesti a Acvariului Complexului Muzeal de Stiintele Naturii

Un număr de 150 de exemplare de discuşi, varietatea blue-turcoaz, pot fi admiraţi de puţină vreme la Acvariul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, după ce au fost obţinuţi în urma acţiunii de reproducere natural – dirijată în cadrul propriei maternităţi de peşti, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florin Matei.
Potrivit acestuia, microexpoziţia vie este o combinaţie armonioasă între peşti şi plante exotice, fiind rezultatul activităţii intense de cercetare în laborator, derulate de specialiştii de la acvariu, care deţine cea mai modernă maternitate de peşti din România.


Originară din zona Amazonului, această specie de discus are un comportament delicat, fiind foarte pretenţioasă la temperatură şi, mai ales, la ambient: are nevoie de linişte şi de o lumină difuză, specifică zonei în care trăieşte. Apa în care aceşti peşti trăiesc trebuie să îndeplinească anumiţi parametri fizico-chimici, în special asigurarea unui pH mai scăzut.
“Putem spune că prin obţinerea acestor exemplare de discus am ajuns la un nivel profesional ridicat aici la Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Discuşii sunt foarte dificil de reprodus într-un mediu artificial, prin prisma condiţiilor deosebite de care au nevoie pentru a se dezvolta. Dotarea tehnică de care dispunem şi maternitatea de peşti pe care am inaugurat-o anul trecut au contribuit decisiv la realizarea acestei microexpoziţii vii cu discuşi”, a declarat muzeograful Gheorghe Valeriu, coordonatorul Secţiei Acvariu.
În ciuda delicateţii pe care o afişează, discuşii blue-turcoaz sunt carnivori, iar atunci când se grupează pentru reproducere îşi apără teritoriul destul de bine.