/Galati: Detinut decedat, dupa o tentativa de suicid

Galati: Detinut decedat, dupa o tentativa de suicid

Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Galaţi a murit la Spitalul de Urgenţă Galaţi, în urma unei tentative suicidare prin spânzurare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, comisar Safta Trincu.
Potrivit acesteia, marţi dimineaţă, deţinutul, în vârstă de 22 de ani, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de şapte ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, a încercat să se sinucidă prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deţinere.


A fost anunţat imediat personalul medical al unităţii, care a iniţiat manevrele de resuscitare. În paralel a fost anunţat dispeceratul 112, iar echipajul Serviciului Mobil de Urgenţă şi Descarcerare sosit în unitate a continuat manevrele de resuscitare până la reluarea activităţii cardiace.
,,Având în vedere că în urma intervenţiei nu s-a reuşit şi reluarea funcţiei respiratorii, persoana privată de libertate a fost transportată Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde, miercuri, bărbatul a decedat’, a spus Trincu.
După constatarea decesului, conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care se impun: anunţarea familiei decedatului, a judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a Poliţiei Municipiului Galaţi şi a Institutului de Medicină Legală Galaţi.