/Galati: A folosit un spray lacrimogen impotriva unui agent rutier

Galati: A folosit un spray lacrimogen impotriva unui agent rutier

Un tânăr, de 26 de ani, din Bârlad este cercetat penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice şi ultraj contra autorităţilor, după ce a fost prins băut la volan şi a folosit un spray lacrimogen împotriva unui agent rutier, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, subcomisar Ştefan Gohoreanu.
Potrivit lui Gohoreanu, un echipaj al Poliţiei Rutiere Galaţi, a oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Tecuci, din Galaţi, iar în urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul era condus de tânăr din Bârlad.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o alcoolemie de 0,87 mg/l în aerul expirat. În aceste condiţii, şoferul a consimţit să fie condus la Spitalul Judeţean Galaţi, în vederea recoltării probelor biologice.


În incinta spitalului, conducătorul autoturismului, când a observat că personalul medical se pregăteşte să-i recolteze probe biologice, a devenit violent, a scos un spray lacrimogen, cu care a pulverizat pe holul spitalului în direcţia unui agent de la poliţia rutieră.
Această atitudine ostilă i-a determinat pe poliţişti să-l imobilizeze şi să-l încătuşeze, dar bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de către personalul medical.
În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz de recoltare a probelor biologice şi ultraj contra autorităţilor.