/Gaddafi se bucura de o sanatate de fier, afirma o infirmiera ucraineana

Gaddafi se bucura de o sanatate de fier, afirma o infirmiera ucraineana

Liderul libian Muammar Gaddafi este un şef bun şi este în plină formă, susţine una din cele cinci infirmiere ucrainene ale colonelului, Oksana Balinskaia, într-un interviu apărut miercuri în cotidianul rus Komsomolskaia Pravda.

Rugată să comenteze informaţiile potrivit cărora Gaddafi, care are 70 de ani, suferă de hipertensiune şi unele probleme cardiace, Balinskaia a afirmat că acestea sunt false.

‘Este fals, la fel ca informaţiile despre moartea fiului său Hamis, care este bine mersi. În pofida vârstei pe care o are, Muammar Gaddafi o să mai îngroape pe mulţi. Se îngrijeşte de sănătatea lui, merge în fiecare an la un control medical. Cât despre tensiune, toată lumea ar trebui să aibă tensiunea pe care o are el’ – a declarat infirmiera ucraineană.

Muammar Gaddafi nu este pretenţios la mâncare, îi place cuşcuşul cu carne de cămilă sau de oaie, dar şi bucătăria italienească, mai ales pastele, potrivit Oksanei Balinskaia, care s-a întors în Ucraina după începutul operaţiunii militare internaţionale din Libia, în martie.

Ea a mai relatat că reşedinţa lui Gaddafi de la Tripoli este o veritabilă fortăreaţă, apărată de garduri cu sârmă ghimpată şi de turnuri. ‘Peste tot sunt militari înarmaţi şi materiale militare. Spitalul nostru, care deserveşte exclusiv familia Gaddafi, se află lângă reşedinţa principală a colonelului. Gaddafi are nouă copii şi nepoţi, dar această numeroasă familie trăieşte în afara reşedinţei, în apartamente’, a mai explicat Oksana Balinskaia.