/Franta si-a activat o celula de criza pentru a supraveghea evolutia contaminarii cu E.coli

Franta si-a activat o celula de criza pentru a supraveghea evolutia contaminarii cu E.coli

O celulă de criză a fost activată în Franţa pentru a supraveghea evoluţia contaminării cu bacteria E.coli enterohemoragică, într-o primă fază bănuindu-se că ar fi transmisă prin intermediul castraveţilor spanioli şi care a provocat mai multe decese în Germania, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului francez Francois Baroin, relatează AFP.

‘Guvernul este mobilizat pentru a respecta principiul precauţiei’, a declarat Francois Baroin în faţa Consiliului de Miniştri. El a insistat asupra semnelor de întrebare din acest dosar în ceea ce priveşte ‘originea’, ‘sursa şi modul de transmitere’ a bolii.

Celula de criză ‘reuneşte Institutul de supraveghere sanitară, Direcţia generală a sănătăţii, Direcţia generală a concurenţei şi a reprimării fraudelor’, a detaliat oficialul francez.

O specie rară a bacteriei E.coli se află la originea epidemiei de diaree mortală din Germania, însă sursa acestei contaminări fără precedent nu a fost încă descoperită. Testele efectuate au arătat că în castraveţii din Spania nu există bacteria criminală.