/Fotbal: Socrates, in continuare la terapie intensiva, dar starea lui este stabila

Fotbal: Socrates, in continuare la terapie intensiva, dar starea lui este stabila

Fostul fotbalist brazilian Socrates, aflat la terapie intensivă de luni din cauza unei hemoragii digestive, se află în stare stabilă, conform unui buletin medical publicat miercuri de spitalul ”Albert Einstein” din Sao Paulo.
În vârstă de 57 ani, fostul căpitan al Selecao din anii ’80, se află în stare stabilă în ultimele 24 de ore, fiindu-i administrat un dozaj de medicamente pentru controlarea presiunii arteriale.”Socrates se află încă la terapie intensivă, sub sedative şi asistenţă respiratorie, dar nivelurile hemoglobinei sunt normale”, precizează comunicatul.


Fostul fotbalist, cu diplomă de medic, motiv pentru care era supranumit ”Doctorul”, s-a mai aflat sub îngrijiri intensive pe 9 august, tot din cauza problemelor cu hipertensiunea.
Familia lui Socrates recunoştea probleme sale cu alcoolul, aflat la originea unei ciroze. Soţia lui Katia evoca posibilitatea unei grefe de ficat dacă starea se înrăutăţeşte.
Socrates, căpitanul Braziliei între CM 1982 şi 1986, a jucat în cariera lui la echipe precum Botafogo, Corinthians şi Fiorentina.