/Fotbal: Galamaz are fractura de os zigomatic si va lipsi cel putin 45 de zile

Fotbal: Galamaz are fractura de os zigomatic si va lipsi cel putin 45 de zile

Fundaşul George Galamaz are fractură de os zigomatic, după ce a fost lovit duminică seara de un suporter al formaţiei Petrolul Ploieşti, şi va fi indisponibil timp de cel puţin 45 de zile, anunţă clubul de fotbal Steaua pe site-ul său oficial, citat de Agerpres.
După investigaţiile în regim de urgenţă efectuate de Spitalul Judeţean Ploieşti şi la Spitalul Militar Central din Bucureşti, după producerea incidentului, George Galamaz a rămas internat în noaptea de 30 spre 31 octombrie pentru monitorizarea necesară în astfel de cazuri.
Luni dimineaţă o comisie medicală din cadrul Spitalului Militar Central, formată dintr-un medic specialist neurochirurg buco-maxilo-facial şi unul specialist ORL, a continuat investigaţiile şi a pus diagnosticul de fractură de os zigomatic drept prin înfundare, medicii interzicând activitatea jucătorului o perioadă de cel puţin 45 de zile, precizează comunicatul.


În perioada imediat următoare Galamaz va fi atent monitorizat medical în scopul evitării oricărei complicaţii cerebrale ce poate surveni după acest tip de traumă.
Fractura survenită necesită 45 de zile de repaus pentru consolidare, orice nou contact survenit la acest nivel, (lucru inevitabil în fotbal) putând avea urmări tragice pentru sănătatea lui George Galamaz. ”Doar şansa pe care a avut-o jucătorul (dacă se poate numi şansă) a făcut ca traumatismul cranio-cerebral suferit să se soldeze doar cu o fractură şi nu cu urmări mult mai grave, care să-i fi periclitat nu numai activitatea sportivă, ci şi viaţă”, se mai arată în comunicat.
Fundaşul stelist George Galamaz a fost lovit de un suporter al echipei Petrolul, pătruns pe teren la meciul care avea loc duminică seara, în etapa a 12-a a Ligii I de fotbal. Ulterior, portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, a fost lovit în spate de o petardă aruncată din peluza unde se aflau suporteri ai echipei gazdă.