/Fotbal: Carnea consumata de cei cinci mexicani nu continea clenbuterol

Fotbal: Carnea consumata de cei cinci mexicani nu continea clenbuterol

Carnea consumată de cei cinci fotbalişti din reprezentativa Mexicului, depistaţi pozitiv în urma unui control antidoping, nu conţinea clenbuterol, a anunţat guvernul mexican, citat de Associated Press.
Portarul Guillermo Ochoa, fundaşii Francisco Rodriguez şi Edgar Duenas, alături de mijlocaşii Christian Bermudez şi Antonio Naelson “Sinha” au fost excluşi joi din lotul naţionalei mexicane care participă la turneul Gold Cup din Statele Unite, după ce federaţia de fotbal de la Ciudad de Mexico a anunţat că aceştia au fost testaţi pozitiv la clenbuterol, în cursul unui cantonament înaintea competiţiei.
Decio de Maria, secretarul general al federaţiei mexicane, şi Hector Gonzalez Inarritu, directorul naţionalei ‘azteca’, au pus rezultatul pozitiv pe seama cărnii contaminate cu clenbuterol, pe care jucătorii ar fi consumat-o, iar anunţul autorităţilor mexicane îi va obliga acum pe apărătorii celor cinci fotbalişti să-şi schimbe strategia.


Anul trecut, în luna iulie, câştigătorul Turului ciclist al Franţei, Alberto Contador, depistat la rândul său pozitiv la clenbuterol, a avut aceeaşi explicaţie pentru rezultat, fiind până la urmăl exonerat de federaţia spaniolă de ciclism, decizie contestată însă de Agenţia Mondială Antidoping.
Departamentul mexican pentru sănătate a precizat că posibilitatea contaminării cu carne în Mexic este mai mică de un caz la un milion.
CONCACAF a anunţat că membrii comitetului de organizare al Gold Cup, care ar fi trebui să adopte, vineri, posibilele sancţiuni împotriva jucătorilor mexicani, au amânat decizia în aşteptarea unor informaţii suplimentare.
Federaţia mexicană a solicitat comitetului să-i permită înlocuirea celor cinci jucători suspectaţi de dopaj, însă, chiar şi fără aceştia trupa lui Jose Manuel de la Torre a învins cu 5-0 Cuba, după ce câştigase cu acelaşi scor şi partida de debut cu El Salvador.
Echipa Mexicului este deţinătoarea trofeului şi favorita actualei ediţie a competiţiei, care reuneşte echipele naţionale din America de Nord, Centrală şi Caraibe, alături de selecţionata ţării-gazdă, Statele Unite.