/Fotbal: Abidal (FC Barcelona) – “Sanatatea mea este pe primul plan“

Fotbal: Abidal (FC Barcelona) – “Sanatatea mea este pe primul plan“

Internaţionalul francez Eric Abidal, fundaşul lui FC Barcelona, căruia i-a fost extirpată o tumoră la ficat pe 17 martie, a declarat joi că pune sănătatea sa înaintea negocierilor privind prelungirea contractului cu echipa spaniolă de fotbal, admiţând totodată că nu a revenit încă la cel mai bun nivel al său.
“Mă gândesc mai întâi la sănătatea mea, iar apoi la contract. Am primit o ofertă din partea clubului şi am discutat cu Zubizarreta (directorul sportiv al Barcelonei), iar primul lucru pe care i l-am spus e că nu vreau să păcălesc pe nimeni”, a declarat Abidal, în vârstă de 32 ani, integralist în partida România-Franţa (0-0), disputat marţi seara pe Naţional Arena.


Fotbalistul a recunoscut că nu şi-a regăsit încă nivelul de joc pe care îl avea înaintea intervenţiei chirurgicale.
“Este complicat, deoarece nu suntem maşini, dar sper să revin la nivelul de înainte”, a adăugat Abidal, care a revenit în competiţie pe 3 mai, într-un mod simbolic, intrând pe teren în ultimele secunde ale semifinalei Ligii Campionilor dintre FC Barcelona şi Real Madrid.
“Ieri am fost la Paris, am încă examene medicale de făcut, această tumoare m-a afectat. Viaţa se poate schimba, sunt încă sub tratament, iau medicamente în fiecare zi, nu ştiu cum va reacţiona corpul meu. Astăzi îmi este bine, însă mâine nu ştiu ce va fi”, a adăugat internaţionalul francez.
Abidal s-a referit şi la interesul pe care l-ar fi manifestat faţă de el clubul Paris Saint-Germain, aşa cum a scris presa din Hexagon, fotbalistul precizând că “nu a primit nicio ofertă” din partea parizienilor.
“PSG este un club spectaculos, care ar putea fi interesat de mine, deoarece este ultimul meu an de contract”, însă “înţelegerea pe care o am cu Barca este mai importantă, deoarece vreau să rămân aici”, a mai spus “Abi”.