/Focarele de rujeola se inmultesc in Franta, Germania, Belgia si Romania (OMS)

Focarele de rujeola se inmultesc in Franta, Germania, Belgia si Romania (OMS)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenţia asupra înmulţirii focarelor de rujeolă în Europa, ţări precum Franţa, Germania, Belgia şi România fiind cele mai afectate, relatează AllMediaNY.

Autorităţile din Franţa au declarat oficial izbucnirea unei epidemii de rujeolă. Numai în perioada ianuarie-martie au fost identificate 5.000 de cazuri, comparativ cu cele 5.090 înregistrate pe parcursul întregului an 2010 în Franţa.

Doctorii consideră că motivul înmulţirii acestor focare este neglijenţa, întrucât adesea părinţii decid să nu-şi mai vaccineze copiii, atunci când boala nu este vizibilă.

Conform OMS, rujeola a fost eradicată de pe continentul american din 2002, nemaiexistând vreun caz autohton de astfel de maladie. Totuşi, autorităţile sanitare din statul nord-american California au observat o înmulţire a cazurilor de rujeolă, la californienii nevaccinaţi care călătoresc în străinătate şi la vizitatorii străini deja infectaţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat de altfel, luna trecută, o atenţionare pentru cei care călătoresc în Europa.

Rujeola, o infecţie virală, îi afectează în principal pe copii şi bebeluşi. Complicaţiile bolii pot fi fatale. Autorităţile sanitare spun că boala se răspândeşte rapid în special în şcoli şi grădiniţe. Cel mai bun mod de a evita infectarea este vaccinarea cu două doze de vaccin MMR.