/Focar de hepatita A, la o scoala din municipiul Buzau

Focar de hepatita A, la o scoala din municipiul Buzau

Nouă elevi de la Şcoala nr. 6 din Buzău au fost diagnosticaţi cu hepatită de tip A şi au fost internaţi la secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.
“Focarul a apărut şi este în evoluţie la Şcoala nr. 6 din Buzău, cuprinde un număr de 9 bolnavi, toţi au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Până în acest moment patru au fost confirmaţi serologic”, a declarat miercuri pentru AGERPRES directorul DSP Buzău, Venera Acsinte.


Potrivit acesteia, bolnavii sunt elevi de la clasele întâi, a doua şi a treia şi un singur elev din clasa a şaptea şi locuiesc pe străzile Primăverii, Viilor, Rahovei.
”Aceştia provin din familii sărace şi numeroase care trăiesc în condiţii improprii de locuit, iar sursele de apă potabilă şi grupurile sanitare lipsesc în majoritatea imobilelor”, a spus aceasta.
Potrivit şefului DSP, pentru evitarea apariţiei altor cazuri, s-au luat măsuri precum catagrafierea contacţilor şi vaccinarea acestora, dezinfecţii la domiciliul bolnavilor, precum şi acţiuni de educaţie sanitară în şcoală.