/FMI cere Austriei masuri de consolidare bugetara

FMI cere Austriei masuri de consolidare bugetara

Fondul Monetar Internaţional /FMI/ a cerut Austriei mai multe eforturi în direcţia consolidării bugetului de stat, prin măsuri care să vizeze domeniile pensiilor, sănătăţii şi subvenţiilor, informează APA.

“Pentru aşezarea finanţelor publice pe o bază solidă, le solicităm celor responsabili să depună eforturi suplimentare de consolidare începând cu bugetul pentru 2012”, a declarat marţi şefa misiunii FMI pentru Austria, Enrica Detragiache, într-o conferinţă de presă comună cu guvernatorul Băncii Centrale, Ewald Nowotny.

Nivelul datoriei publice se situează considerabil peste cel anterior crizei, de aceea în bugetul pe 2012 sunt necesare măsuri “mai ambiţioase” de reducere a acestuia, se arată în raportul pe 2011 al FMI cu privire la Austria, prezentat marţi.

Potrivit reprezentantei FMI, domeniile bugetare pe care trebuie să se concentreze Austria sunt pensiile, sănătatea şi subvenţiile. În ce priveşte pensiile, este necesară creşterea vârstei reale de pensionare, de pildă prin penalizarea suplimentară a pensionărilor anticipate.

Domeniul îngrijirilor medicale trebuie administrat mai eficient din punctul de vedere al costurilor, consideră FMI, potrivit căruia există, de asemenea, un potenţial de economisire în privinţa subvenţiilor acordate companiei feroviare OBB şi construcţiilor de locuinţe.